روش های درمان پولیپ بینی

درمان پولیپ بینی

پولیپ بینی توده های کوچک و غیرسرطانی هستند که در پوشش داخلی بینی و سینوس ها و در اثر رشد غیر عادی مخاط و سینوس های بینی ایجاد می شوند. اندازه آنها می تواند از کوچک تا بزرگ باشد و ممکن است در اثر آلرژی یا عفونت های مزمن، مانند آسم ایجاد شوند. پولیپ بینی، می تواند باعث احتقان، مشکل در تنفس از طریق بینی، آبریزش بینی، فشار یا درد صورت، از دست دادن حس بویایی و چشایی و خروپف شود. درمان پولیپ بینی مهم است زیرا در صورت عدم درمان، می تواند منجر به سینوزیت مزمن یا حتی عوارض تنفسی و تغییر شکل بینی یا چشم شود. گزینه های درمانی پولیپ بینی، شامل داروها (قرص ها)، داروهای گیاهی، اسپری ها و همچنین انجام عمل جراحی، بسته به شدت بیماری شما می باشد. این بیماری با انحراف بینی تفاوت دارد. در ادامه این نوشته قصد داریم تا بیشتر درباره راه های درمان پولیپ بینی صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

علائم پولیپ بینی

هنگامی که علائم پولیپ بینی مشخص شد، باید در اسرع وقت به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود تا بهترین روش درمانی تعیین گردد. این علائم شامل: احساس گرفتگی در بینی، خرخر کردن، تنفس بدبو، درد در صورت و سر، ترشحات عفونی یا غیر عفونی، خلط گلو، کاهش بویایی، خارش بینی یا چشم هستند. تشخیص این بیماری، معمولا توسط آندوسکوپی بینی است و گاهی ممکن است از سی تی اسکن، تست های آلرژی یا MRI نیز استفاده شود. آندوسکوپی ابزاری است که می تواند برای مشاهده دقیق هر گونه رشد غیرطبیعی در داخل بینی و مجرای سینوس، استفاده شود.

جراحی پولیپ بینی

قرص برای درمان پولیپ بینی

پس از تشخیص دقیق، پزشک گزینه های درمانی مختلف را بسته به اندازه و شدت بیماری، با شما در میان می گذارد. این درمان می تواند به صورت درمان دارویی یا به وسیله جراحی صورت پذیرد. درمان دارویی میتواند به صورت موضعی، خوراکی یا تزریقی باشد. در این نوع درمان هیچگاه پولیپ بینی کامل از بین نمی رود و صرفا باعث کوچک شدن آن می شود. داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها یا آنتی هیستامین ها، می توانند به کاهش التهاب کمک کنند. در صورت وجود عفونت که باعث ایجاد توده ها می شود، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود. سایر درمان‌ها شامل شستشو با سرم سالین یا آب نمک، استروئیدهای موضعی، لیزر درمانی و در نهایت جراحی است.

شستشوی نمکی را می توان برای از بین بردن تجمع مخاط استفاده کرد. این محلول‌ها حاوی آب نمک هستند. آب نمک به رقیق شدن مخاط به دام افتاده و تسهیل خروج آن از بینی و جریان یافتن هوا در آن، کمک می کند. بنابراین می‌توانید بدون نیاز به جراحی یا سایر روش‌های تهاجمی، راحت‌تر نفس بکشید. محلول های نمکی در بطری‌های آماده در داروخانه ها موجود است و همچنین می‌توانید آن را در خانه با مواد ساده‌ای مانند نمک و آب گرم تهیه کنید.

رایج ترین دارویی که برای درمان پولیپ بینی تجویز می شود، قرص کورتیکواستروئید است. کورتیکواستروئید ها می توانند التهاب را کاهش دهند و به کوچک شدن اندازه پولیپ کمک کنند و همچنین علائمی مانند احتقان، فشار صورت، آبریزش بینی و مشکل در تنفس از طریق بینی را تسکین دهند. در حالی که استفاده از این داروها به طور کلی بی خطر است، اما امکان بروز برخی از عوارض جانبی بالقوه وجود دارد. این عوارض شامل: افزایش قند خون، افزایش خطر عفونت یا ضعیف شدن استخوان ها است. معمولا کورتون های موضعی عوارض جانبی کمتری نسبت به کورتون های دارویی و تزریقی دارند.

نوع دیگری از قرص های مورد استفاده برای درمان پولیپ بینی، آنتی هیستامین ها هستند. این داروها گیرنده های هیستامین را مسدود می کنند. این کار باعث می شود که تحریک و التهاب ناشی از آلرژی، که می تواند علائم مرتبط با پولیپ بینی را بدتر کند، کاهش یابد. آنتی هیستامین های رایج بدون نسخه، شامل لوراتادین و ستیریزین هستند. عوارض جانبی این داروها ممکن است شامل خواب آلودگی، خشکی دهان یا سردرد باشد، اما معمولاً طی چند روز پس از مصرف منظم آنها، برطرف می شود.

در نهایت، مکمل‌های اسید چرب امگا 3، به دلیل خواص ضدالتهابی خود در برخی موارد، باعث تسکین انسداد بینی می‌شوند. امگا 3، هم به صورت کپسول و هم به صورت مایع وجود دارد. با این حال، مهم است که قبل از مصرف هر مکملی با پزشک خود صحبت کنید، زیرا در صورت مصرف در دوزهای بالا، ممکن است عوارض جانبی مانند ناراحتی های گوارشی رخ دهد. علاوه بر این، داروهای دیگری نیز ممکن است برای کاهش عفونت یا آلرژی شما تجویز شوند مانند قرص مونته لوکاست، که برای کاهش علائم آلرژیک مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان گیاهی پولیپ بینی

درمان پولیپ بینی در طب سنتی

درمان های گیاهی، گزینه دیگری برای کسانی است که به دنبال درمان پولیپ بینی خود، بدون استفاده از دارو یا جراحی هستند. بسته به شدت و اندازه پولیپ موجود، می توان از داروهای گیاهی به تنهایی یا همراه با سایر درمان ها استفاده کرد. از نظر طب سنتی، غلبه ی بلغم باعث به وجود آمدن پولیپ بینی می شود. هر چند که در درمان های پزشکی نوین هم، احتمال بازگشت پولیپ بینی وجود دارد اما رعایت نکاتی از دیدگاه طب سنتی، باعث کاهش علائم پولیپ بینی می شود. از جمله اینکه در هوای سرد، سر و پیشانی خود را پوشانده و با موهای خیس بیرون نروید. برخی استفاده از روغن درخت چای را موثر دانسته اند. برخی نیز استفاده از چای نعناع و عسل طبیعی را توصیه می کنند. گیاهان رایجی که برای کاهش التهاب و کوچک کردن پولیپ بینی استفاده شده اند عبارتند از: زنجبیل، زردچوبه، سیر، جینکو بیلوبا و ریشه شیرین بیان.

بهترین اسپری درمان پولیپ بینی

اسپری درمانی، روشی مناسب و موثر برای درمان پولیپ بینی است. اسپری بینی باعث تسکین سریع احتقان، فشار صورت و سایر علائم مرتبط با این بیماری می شود و در عین حال به کاهش رشد پولیپ نیز کمک می کند. انواع مختلفی از اسپری درمانی در بازار موجود است که از نظر ترکیبات و قدرت متفاوت هستند. با این حال برخی از محبوب‌ترین آنها، شامل اسپری‌های استروئیدی، اسپری‌های آنتی هیستامین و ضداحتقان‌ها هستند. بهترین اسپری گیاهی موجود، اسپری نوزولیوا می باشد که حاوی عصاره سیاه دانه و روغن زیتون است. همچنین در بین اسپری های غیرگیاهی، مومتازون (Mometasone) توصیه شده است.

عکس پولیپ بینی

بهترین درمان پولیپ بینی

درمان دارویی قطعی برای این بیماری وجود ندارد و دارو صرفا به کاهش علائم کمک می کند. با این حال اگر درمان دارویی در کاهش التهاب پولیپ بینی موثر نباشد یا پولیپ ها خیلی بزرگ باشند، بیمار باید آن را با جراحی توسط پزشک جراح بینی، خارج کند. قبل از جراحی، باید آزمایشاتی مانند نوار قلب و آزمایش خون انجام شود و در جراحی شامل بیهوشی، بیمار نباید 2 ساعت قبل از عمل چیزی بنوشد یا بخورد. استعمال دخانیات قبل از عمل، دوره نقاهت بیمار را به تاخیر می اندازد. دوره نقاهت بیماری، معمولا دو هفته طول می کشد. بعد از عمل نیز باید بیمار مواردی را رعایت کند. از جمله مراقبت های بعد از عمل عبارتند از: شستن بینی با سرم های شستشو، پرهیز از محیط های دارای گرد و غبار، پرهیز از استعمال دخانیات به مدت دو هفته. همچنین بیمار باید سر و گردن خود را بالا نگه دارد، از رانندگی و فعالیت های سنگین خودداری کند و دو هفته از خوردن نوشیدنی های گرم پرهیز کند.

هزینه درمان پولیپ بینی

هزینه درمان پولیپ بینی شامل هزینه های خرید داروهای پیشگیری کننده از التهاب و جراحی می شود. در درمان جراحی پولیپ بینی، هزینه ها بسته به تخصص پزشک جراح، نوع بیمارستان، جلسات معاینه، بیمه درمانی، مدت زمان بستری در بیمارستان، هزینه دارو های بعد از عمل، روش جراحی و … متغیر می باشد.

امیدواریم که از خواندن این نوشته لذت کافی را برده باشید و برایتان مفید بوده باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره و همچنین جراحی زیبایی بینی از طریق شماره و راه های ارتباطی موجود در وب سایت با کلینیک ما در ارتباط باشید و مشاوره تخصصی دریافت کنید. شما عزیزان همچنین می توانید نظرات و پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیلک کنید)