جراحی بینی استخوانی
در جراحی بینی به روش استخوانی فرم بینی کلا تغییر می یابد
جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی که در اصطلاح بینی عقابی یا قوز دار نیز نامیده می شود دارای پوستی نازک می باشد و همین ویژگی به ظرافت تراش استخوان بینی در حین جراحی کمک می کند تا بازتاب عمل بینی استخوانی بسیار زیبا جلوه نماید. عوامل مختلفی سبب ایجاد شدن قوز و انحراف بینی در نتیجه تشکیل بینی استخوانی می شوند ، عواملی نظیر ژنتیک و وارد شدن ضربه به بینی می تواند در تشکیل بینی استخوانی تاثیر گذار باشند .یکی دیگر از ویژگی های بینی استخوانی نازک بودن پوست بینی های استخوانی و غضروف های محکم است ، با انجام جراحی بینی استخوانی می توان کجی بینی وقوز آن را برطرف نمود . معمولاً افرادی که بینی استخوانی داشتهاند و اقدام به جراحی بینی استخوانی خود کردهاند ،از نتیجه جراحی بینی خود راضی بودهاند.بینی استخوانی بینیهایی را شامل میشود که دارای قوز استخوانی و محکم و برآمدگی روی بینی هستند. در جراحی بینی استخوانی ،جراح برای اینکه بتواند قوز روی بینی را برطرف کند، یکی از روشهای جراحی باز یا بسته را روی بینی بیمار انجام میدهد. به اعتقاد خیلی ها، عمل بینی استخوانی نسبت به جراحی بینیهای گوشتی نتیجه بهتری دارد و معمولاً افراد از نتیجه آن راضی هستند. جراحی بینی استخوانی به افراد کمک میکند تا برآمدگیهایی که روی بینی آنها وجود دارد، در حین جراحی بینی استخوانی برطرف شود و به متناسب شدن بینی کمک میکند که سبب بالاتر رفتن زیبایی افراد شده و اعتماد به نفس آنان را ارتقا میبخشد.همچنین بعد از جراحی بینی استخوانی، میزان کبودی و ورم ناشی از جراحی ، نسبت به بینیهای گوشتی کمتر هست .
روش های انجام جراحی بینی استخوانی
با توجه به نوع بینی عمل زیبایی بینی استخوانی به دو شکل بسته و باز انجام می شود.
عمل بینی به روش باز
عمل رینوپلاستی باز برای ایجاد تغییرات اساسی در ظاهر بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در طول این جراحی، جراح با برش تیغه و پره های بینی می تواند با جزییات بر روی آناتومی بینی کار کند. از فواید این روش می توان به تسلط کامل جراح به غضروف و ساختار بینی اشاره کرد که کنترل و دقت وی را دوچندان می کند.
عمل بینی به روش بسته
در عمل بینی بسته تیغه بینی برشی ندارد و برش ها در داخل بینی انجام می شود. در ادامه مانند روش باز استخوان از غضروف و استخوان جدا می شود تغییرات مدنظر اعمال می شود. از مزایای این روش می توان به عدم ایجاد زخم بر روی تیغه بینی، زمان کمتر جراحی، تورم کمتر و بهبودی سریع تر اشاره کرد. در نهایت جراح شما با توجه به نوع بینی تصمیم می گیرد که کدام روش برای انجام جراحی بینی شما مناسب است.
بینی استخوانی چیست؟
به طور کلی بینی متشکل از 3 لایه اصلی می باشد.
- لایه اول ، یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل می باشد.
- لایه دوم ، اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است.
- لایه سوم ، لایه پوشاننده از مخاط و پوست است که در قسمت داخلی بینی قرار دارد.
بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی ها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می باشند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند. رشد بیش از حد غضروف بینی در اثرعواملی نظیر وراثت و وارد آمدن ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی در قسمت پل بینی، دارای حالت خمیدگی و برآمدگی است.
آیا برگشت پذیری جراحی بینی استخوانی امکان پذیر است ؟
بازگشت برآمدگی و قوز بینی در جراحی بینی های استخوانی بسیار به ندرت رخ می دهد.رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی از قبیل نخوردن ضربه به بینی در دوره بهبودی، چسب زدن به بینی، نخوابیدن به پهلو هنگام خواب به مدت محدود و غیره در کوتاه تر شدن دوره نقاهت و نتیجه ایده آل از جراحی بینی موثر می باشد.
چسب زدن به بینی بعد از جراحی بینی استخوانی
در جراحی بینی استخوانی ، مدت زمان توصیه شده جهت چسب زدن به بینی 8 هفته می باشد. در این مدت می توانید یک بار یا حتی دو بار در هر هفته به مطب پزشک، مراجعه نمایید و خود دکتر شخصا چسب بینی شما را می زند تا نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید و ایرادات خودتان در چسب زدن را رفع کنید. در جراحی بینی گوشتی، مدت زمان بیشتری حدود8 الی 12 هفته، جهت چسب زدن توصیه می شود تا تورم بینی را به حد کافی کاهش یابد و بینی به فرم دهی بهتری برسد. در زمان چسب زدن فشار زیادی به بینی وارد نیاورید.
معاینه پیش از جراحی بینی استخوانی
معاینه قبل از جراحی بینی استخوانی بسیار الزامی است ، جراح بینی در ابتدا سابقه پزشکی بیمار را بررسی می نماید سپس با معاینه کامل بینی ساختار بینی و مجرای عبور هوا و انسدادها را بررسی می نماید ، یکی از مهم ترین علت های معاینه پیش از جراحی بینی بررسی این است که ضربه ای به بینی وارد شده است یا خیر ؟ در صورتی که به بینی ضربه ای وارد شده باشد باید عکس های از مجراحی داخلی بینی تهیه شود تا بتوان تصمیم دقیقی برای عمل بینی استخوانی طبیعی در نظر گرفته شود . یکی از عواملی که در نتیجه جراحی بینی استخوانی تاثیر گذار است ، علاوه برتخصص و تبحر بهترین جراح بینی نوع پوست است ، اگر پوست صاف و نازک باشد نتیجه بهتری حاصل می شود
مراحل مختلف جراحی بینی استخوانی
- اصلاح ناهنجاري و انحراف تيغه بيني (سپتوپلاستي)
- برداشتن قوز استخواني و غضروفي.
- ترميم نوك بيني مانند باريك كردن و بالا بردن.
- شکستن وبریدن استخوان های بینی جهت باريك كردن قسمت فوقاني و مياني بيني.
- افزودن پيوندهاي استخواني و غضروفي در موارد ضعف حمايتي اسكلت بيني يا دفورميتيهايي مانند بينيزيني شكل.
- دوختن پوست و گچ گیری.
امادگی های قبل از جراحی بینی استخوانی
- باید هشت ساعت قبل از عمل، از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
- شب قبل از عمل دوش بگیرید، زیرا به ریلکس شدن بدنتان کمک میکند.
- باید یک روز قبل از عمل به میزان کافی آب بنوشید.
- وجود یک همراه برای بیمار قبل از جراحی ضروری است.
- قبل از جراحی لباس گشاد و دکمه دار بپوشید تا بعد از جراحی و ترخیص با تعویض لباس به بینی ضربه ای وارد نشود.
- نباید داروهای التهاب زا و اسپرین قبل از جراحی مصرف کنید.
- عدم استعمال سیگار و دخانیات حداقل دو هفته قبل از جراحی ضرورت دارد.
- آزمایش و مدارک پزشکی خود را در روز عمل به همراه داشته باشید.
- قبل از جراحی کیسه های یخ (کمپرسور یخ) تهیه کنید تا بعد از جراحی استفاده نمایید.